čtvrtek 8. srpna 2013

Workout part 1

Jóó to slavné slovíčko workout (=cvičení), které jedni nesnášejí a druzí milují. Workout by se také dal přeložit tak, že si musíte něco odpracovat. Což ve sportu platí stonásobně. Odpracujete si vše v potu a kolikrát až bolestí, ale ten pocit a výsledky za to opravdu stojí :) Časem se na cvičení dá vypěstovat závislost. Tedy ne na cvičení, ale na tom pocitu po něm. Budete na sebe pyšní, že jste pro sebe něco udělali a endorfiny vám zajistí dobrou náladu. Také asi jako každá žena bych chtěla mít pěknou postavu (a to nejlépe jako Adriana Lima :D). Pro ni se ovšem musí něco udělat. Nejlépe cvičit a rozumně jíst.


www.hasfit.com


Na cestě k hezké postavě (zvláště pokud roky přibývají) není nic zadarmo. Vždy mě pobaví řeči dlouhodobých dietářů, kteří tvrdí, že stačí jíst "tukožroutskou" polévku či jen zeleninu a za měsíc budete mít postavičku jako modelky z Victoria´s secret. Minimálně platí jedno pravidlo, které by si tito lidé měli  nechat vytetovat na čelo :D. Bez cvičení to nepůjde! I kdyby jste měli spalování jako malé dítě, tak bez cardia a posilování té slavné postavičky k nakousnutí nedocílíte. A dokonce ani hodiny strávené v posilovně nejsou vždy jasná výhra, ale o tom někdy jindy.

www.2xslim.com


Musím říct, že mám vlastní zkušenost s leností i sportovním nadšením. Nejdříve jsem byla skupina "haters" (což mi připomíná slavný výrok haters gonna hate), který v tomto případě nemusí být vždy platný. I člověku, kterému se zprvu do cvičení nechce, může časem sportu přijít na chuť.
Ano jsme jen lidé a máme sklony k tomu být leniví. Když se občas podívám na pořad typu Jste to co jíte, tak se většinou účastníkům do cvičení nechce. Jednou jsou "nemocní", podruhé mají úraz. A ouha oni ani po 3 měsících nemají kila dole, a ještě "zhubli" hmotnost ze svalů. Ono se není čemu divit. I když člověk jí správně, tak ani to mnohdy nestačí k tomu, aby začal hubnout. Jde o to, že lidé, kteří se nehýbou (cestu do školy či práce nepočítá) mají lidově řečeno líný metabolismus. Prostě jim to trávení a spalování funguje pomalu. Co s tím? Odpověď je jednoduchá - začít cvičit. A na to jak jsem začínala cvičit já a jak můžete začít i vy bude další článek.

Zatím se mějte krásně a u dalšího článku ahoj,

Ali.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý váš názor :)